Bol.com kerstcampagne

Klant
Bol.com
Branches

Hoe het verlanglijstje van bol.com heeft bijgedragen aan de beste kerst ooit

Bol.com is dé plek voor al jouw kerstdecoratie én -cadeaus. In 2022 wilde zij met haar decembercampagne kerstvierend Nederland inspireren om een ‘kerstster’ te worden, iemand die kerstmis extra bijzonder maakt voor hun omgeving. Ad Alliance pakte uit met de doorvertaling van het concept: Laat jouw kerstster stralen!

01De vraag

Hoe laten we de doelgroep zien dat ze hun kerstster kunnen laten stralen met het verlanglijstje van bol.com?

02De oplossing

In twee fases lieten drie kerstgekke contentmakers hún kerststerren shinen met behulp van Bol.com’s verlanglijstje en brede kerstassortiment in een multimediale campagne. Domien Verschuuren, Gwen van Poorten en Shelly Sterk namen hun Insta-followers mee waarom en hoe zij hun kerstster gingen verrassen.

In de tweede fase draaide het om het geven van het perfecte cadeau. Zo kon Domien niet wachten om zijn kerstster, zijn zusje Lieve te verrassen met een stapel cadeaus, waarbij het lijstje goed van pas kwam.

Bol.com bracht ook RTL Boulevard in hogere kerstsferen. Gwen kwam langs om de ballen op te hangen in de studio en de content van Shelly, Gwen en Domien werd het gesprek van de dag in 3 social corner items. De afleveringen werden geclaimd met bol.com inhaakbillboards en was zichtbaar in de social promotie van RTL Boulevard.

03Het resultaat

Bol.com kon de kerstslingers ophangen. Overall heeft de ‘Laat jouw kerstster stralen!’-campagne 2.2 miljoen social views gerealiseerd en 6.5 miljoen mensen bereikt met de tv-inzet. De campagne zorgde voor een brandlift op awareness én gemak van het verlanglijstje, met bijzondere waardering voor Gwen en de items bij Eigen Huis en Tuin Lekker Leven.

Bol.com, Dentsu, Dept en Ad Alliance lieten kerststerren stralen en zorgden voor een succesvolle campagne met RTL als dé zender voor kerststerren.

Lieve Gwen, wat een leuke actie! bol.com is m'n beste vriend, zo heb ik daar ook jouw boek besteld, ik ben geen snelle lezer maar ben al op bladzijde 112 en wat kwam jou boek op tijd in mijn leven❤️ dank je wel🙏

- Volger Gwen van Poorten

Gerelateerde projecten

Alle projecten