Politie

Werken bij de politie, dat kan iedereen. Want juist jij weet wat er speelt op straat.

Over het algemeen leeft er een wat minder positief beeld van de politie binnen de straatcultuur dan nodig is. Met de nieuwe samenwerking tussen Touzani & zijn Los Barrenderos team en de Politie hebben we laten zien dat dit beeld onterecht is en dat het niet alleen nodig is dat politieagenten er zijn, maar ook dat iedereen geschikt is om bij de Politie te werken. De belangrijkste boodschap vanuit de Politie was dan ook dat juist jij ook bij de Politie kan werken.

01De vraag

De Politie heeft de uitdaging om jongeren met een bi-culturele achtergrond aan te trekken tot het politiewerk. Waardoor zij op zoek zijn naar een inspirerende samenwerking.

02De oplossing

Om het dicht bij de doelgroep op te zoeken hebben we de handen ineengeslagen met Soufiane Touzani en zijn Los Barrenderos leden Achie, Koen Zitoen, Rarko, Randall en Randy. Een groep jonge mannen met een bi-culturele achtergrond die de Politie een warm hart toedragen. Samen met het voetbalteam van de Politie zijn zij de battle aangegaan om te bewijzen dat juist zij geschikt zijn voor het werk als agent.

03Het resultaat

Beide teams hebben zijn de challenge met elkaar aangegaan en hier is een hele natuurlijke video uit ontstaan. Welke op het YouTube kanaal van Touzani TV is verspreid en waarvan korte snippets zijn doorgeplaatst op zowel de Instagram- als TikTok kanalen van losse mannen van Los Barrenderos en Touzani. Er zijn talloze positieve reacties binnengekomen vanuit mede influencers, volgers, kijkers en Politieagenten intern. Een succesvolle samenwerking die smaakt naar meer!

Hopelijk zullen jongeren in de toekomst als ze aangesproken of staande gehouden worden zich deze video herinneren en hier een link mee leggen om een positieve bijdrage te leveren voor een vriendelijke en menselijke beeldvorming en omgang met de politie.

- Kijker van Touzani TV op YouTube

Gerelateerde projecten

Alle projecten