Jumbo

De periode na de zomervakantie is voor consumenten ieder jaar weer een moment om te heroriënteren op een supermarkt.

Na de zomervakantie heeft men een periode achter de rug waarbij relatief meer geld uitgegeven is en dus gaat de hand (nóg meer) op de knip. Dit jaar (2022) zal het effect van voordeel zoeken nog groter zijn dan andere jaren, door de enorme inflatie en economische onzekerheid.

Bij Jumbo vind je daarom honderden dagelijkse boodschappen voor een Altijd Lage Prijs: uit hun huismerken en versproducten heeft Jumbo een mooie selectie gemaakt van boodschappen die niet tijdelijk, maar altijd laag geprijsd is.

01De vraag

Hoe brengen we de Altijd Lage Prijs perceptie van Jumbo onder de aandacht bij de doelgroep? Denk hierbij aan een doordeweekse makkelijke maaltijd voor maar €3,50 per persoon of een gevuld broodtrommeltje voor €2,- per persoon.

02De oplossing

Om de Altijd Lage Prijzen propositie onder een groot publiek te laden gingen wij aan de slag met een pakkende influencer campagne.

We hebben hierbij een mix van influencers geselecteerd waarbij we hebben gekeken naar zowel moeders (gezinnen) als voordeelzoekers.

Om een zo breed mogelijk gedeelte van de doelgroep te bereiken hebben we 6 influencers opgesplitst in 3 subgroepen. Bij het maken van de selectie hebben we rekening gehouden met de originele en humoristische manier waarop we de content willen brengen. Elke subgroep focust de content op een ander thema dat past bij de campagneboodschap:

  • Lunchbox
  • Foodies
  • Winkelroute

03Het resultaat

De doelstelling van de campagne is ruimschoots behaald met in totaal 1.4 miljoen social views. De klant heeft uit de campagne nog een aantal learnings kunnen halen. Zo bleek uit de resultaten dat de doelgroep minder behoefte heeft aan content over ontbijt maar juist meer over lunch en avondeten.

“Ik vind het een super leuk idee. Gewoon om de kids eens iets anders verantwoords te geven. Je hebt zelf ook niet elke dag trek in een broodje kaas, toch?“

Martina - Volger Meester Jesper

Gerelateerde projecten

Alle projecten