Heinz

Klant
Heinz
Branches

Biecht-Up: jouw guilty pleasure net wat minder guilty met Heinz TK Zero!

Kraft Heinz heeft een nieuwe Tomaten Ketchup op de markt gebracht, namelijk de Tomaten Ketchup Zero toegevoegde suikers en zout! Deze wilden ze op een humoristiche en creatieve wijze aan de man brengen en daar hebben wij met een videoserie genaamd Biecht-Up op ingespeeld.

01De vraag

Creeër een creatieve online influencer campagne waarmee we nieuwe Heinz Tomaten Ketchup Zero zonder toegevoegde suikers en zout op originele wijze onder de aandacht van de doelgroep brengen. Hierbij is het belangrijk dat er een humoristische toon wordt gevoerd in de content.

02De oplossing

De campagne moest aansluiten bij de overkoepelende campagneboodschap vanuit Heinz voor de TK Zero: Guilty Pleasures – want TK Zero maakt jouw guilty pleasure net wat minder guilty. Samen met chefluencer Nick Toet hebben we een driedelige videoserie opgezet die hier naadloos op aansluit, namelijk de serie Biecht-Up! Want was zijn de guilty pleasures met ketchup van verschillende influencers en waarom juist dat en op welk moment van de dag?

Deze vraag stelde Nick Toet aan Joey Jaq, Frank Slotta en Rebecca Boektje tijdens een Biecht-Up sessie in zijn eigen Guilty Pleasure biechthoek. Deze sessies hebben we samen met productiepartij Snip Snap on Social vastgelegd en zijn vervolgens als Instagramreels bij alle influencers weggezet, waarbij een aantal ze ook op TikTok hebben geplaatst. Om de content ook weg te kunnen zetten op de owned kanalen van Heinz zijn er speciale edits gemaakt voor hun TikTok kanaal.

03Het resultaat

Een geslaagde campagne waar veel enthousiaste reacties binnen zijn gekomen, zowel door de doelgroep online, maar ook door de influencers en intern bij Kraft Heinz. De campagne heeft dan ook een tweede seizoen heeft gekregen in een andere smaak. In seizoen twee ontvangt Nick wederom Joey Jaq, maar ook Pauline Wingelaar en ChefkeLuc om hen te vragen naar hun ‘guilty pleasure’-issue. Dit keer niet in het biechthok, maar op zijn Guilty Pleasure Biecht-Up Couch.

Frietjes with ketchup, now cero sugar? Good news! Me the ketchup monster in the house need this…hope is tasty. Thanks for the tip!

Lulu - Volger Joey Jaq

Gerelateerde projecten

Alle projecten